fbpx
Previous Next

 

Тази година отделихме много време, за да създадем съвсем нова програма на Лятната ни занималня 2020.

 

ЗАЩО - НАШАТА ЦЕЛ 

Всяка година създаваме нова творческа и приключенска програма в света на знанията, предизвикателствата, уменията да вземаш различни решения, игрите и преживяванията, които помагат на децата да откриват нови приятелства и да обогатяват собственото си развитие.

Нашата цел е в рамките на 5 дни в лятната занималня децата да създадат проект върху определена тема, обогатявайки знанията   за различните науки като част от света. Ние създаваме възможност то само да преживее знанието в реална среда, да осмисли и натрупа нов опит и нови умения, които ще му помогнат да расте свободно и уверено.  Създаваме възможности на децата да развиват интересите си в истинско общуване с други деца, да осмислят скритите си емоции, да общуват пълноценно и да развиват качества, които ги правят личности.

Важно е в летните занимания децата да познават своите таланти, да опитват различни неща, вдъхновено да творят и свободно да избират онова, което най-много им харесва !   

ЗА КОГО

Програмата е създадена за деца между 7 - 11 годишна възраст. Динамиката на заложените модули, сложността на поставените задачи и бързината на участие в подготвените приключения е подходяща за деца, които са завършили 1 клас. 

КОГА

Смените на Лятната ни програма - занималня :

15 - 19.06.2020     "ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ОКЕАНИ И МОРЕТА" 

С тази 5-дневна програма децата да опознаят работата на изследователите на морските и океански дълбини. Да научат за най-известния откривател и пътешественик – „Повелителят на моретата и океаните“ Жак-Ив Кусто, както и за неговите изобретения, помогнали изключително много за изучаването и опазването на подводния свят. След това, разделени на отбори, децата да „предприемат“ спасителни мисии с експедиции до забележителни места из Световния океан (Големия Бариерен риф, Марианската падина и Галапагоските острови), като проучат кои са застрашените растителни и животински видове; да планират и приготвят всичко необходимо за пътуването, (включително да изработят макети на плавателните съдове, с които да достигнат до избраните обекти - батискаф, подводница или водолазен звънец).

22 - 26 .06. 2020   - "ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ" 

29 - 03.07. 2020    - "НАСЛЕДСТВО ОТ МИНАЛОТО" 

06 - 10.07. 2020    - "МИСИЯ В КОСМОСА" 

13 - 17.07.2020     - "ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ" 

20 - 24.07.2020     - "ПЛАНЕТАТА НА БЪДЕЩЕТО" 

27 - 31.07.2020     - "ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ" 

03 -  07.08.2020    - "МУЗИКАТА Е ВЪЛШЕБСТВО" 

10 - 14.08.2020     - "ПЛАНЕТАТА НА БЪДЕЩЕТО"

 

КЪДЕ

Заниманията ще се провеждат в Материка 1, на бул. Мария Луиза 28.

 

КАК 

Всяка седмица подготвяме различна глобална тема, на която са подчинени всички предвидени дейности. Програмата е вдъхновена и създадена с помощта на методите неформално учене, учене чрез преживяване и сугестопедия.

 

ЦЕЛ НА ПРОГРАМАТА

Потопено в тази среда, Вашето дете придобива знания, умения и нагласи за:

 • отговорно поведение към хората, с които общува и към света около него;
 • осъзнато общуване с връстниците си;
 • самоосъзнаване на емоциите и тяхното приемане и споделяне;
 • работа в екип;
 • физическа активност сред природата всеки ден;
 • позитивно и отговорно отношение към природата около себе си;
 • поддържане на  ред в стаята, където твори с отбора си в следобедните часове;
 • навици за физическа култура и здравословен начин на живот;
 • да усвоява с лекота много нови знания по различните теми и модули, които са включени сутрин и след обяд в програмата на „Материка“;
 • да учи с желание нови неща по логика и математика, обществени и природни науки, експерименти по естествени науки, литература и граматика;
 • да се справя в трудни ситуации;
 • да взема трудни решения и да ги отстоява;
 • да поема отговорности;
 • да бъде креативно и да се изразява чрез изкуството;
 • да комуникира уверено и със самочувствие;

 

ЕКИП 

Екипът, който работи с децата през лятото, е съставен от професионалисти - преподавателите на „Материка“. Нашият екип всяка година преминава специализирани курсове за плануване и разработване на програми, неформално обучение и обучение чрез преживяване.

Заедно с тях работят доброволци и аниматори, които се подбират специално за програмата и преминават обучение на „Материка“ за работа с деца. Всички модули са предварително подготвени, планувани и тествани от екипа на „Материка“ , за да постигат целите, които са заложени в програмата и да сътворят едно незабравимо преживяване за децата.

 

ПРОГРАМА

Всяка седмица от лятната програма има свое отделно заглавие, история, модули и приключение. Всяка седмична тема балансирано подрежда образователни модули като част от обучението чрез преживяване.

С много любов сме подредили знанието, което е вплетено в интересна история. Тя пленява децата, подхранва въображението им, създава желание за откривателство и любопитство за нови знания. Децата забавлявайки се, откриват и научават много нови неща през цялото време.

8,30 - 9.00 часа посрещаме децата в "Материка".

След посрещането, игрите за запознаване и екипност, обучителите са приготвили първите дейности за деня, които са базирани на седмичната история.

Около 10.00 часа децата се отправят на пътешествие навън, в Морската градина. Там се провеждат  игрите, приключенията и първите образователни модули за деня

12.30 - 13.00 часа е време за обяд. *

13.00 – 13.30 часа децата се прибират в „Материка“, където ги очакват нови предизвикателства и креативни задачи, подготвени за следобедните образователни модули.

15.40 часа е време за следобедната закуска.

16.00 - 16.30 часа провеждаме дейностите, с които приключваме деня и в които децата имат възможност да споделят с другите кое им харесва и кое не им допада, да обсъдят ситуации през деня, сами да осмислят и вземат решение, подкрепени от своите обучители в групата. Самоорганизирането, осмислянето на поведението и възможността да изкажат онова, което ги притеснява, създава у децата усещането, че са чути и ценени. 

Денят приключва със свободна игра в двора на „Материка“ от 16.30 до 17.30 часа.

 • Всеки четвъртък децата имат часове по ФЛАЙ - ЙОГА :) 
 • При подходящо време петъците са определени за посещение в "Еко Рай" - обурудвано и обезопасено "райско място" близо до Варна, където децата представят готовите си седмични проекти. Обсъждат какво са преживели и какво са научили през изминалата седмица. Обядват вкусно барбекю и играят на воля.  

*По желание на родителите и с предварителна заявка за седмицата, можем да организираме обяд в ресторант „Халбата“, който се намира в близост до „Материка 1". Ресторантът предлага меню в два варианта, предварително изготвено за Материка - месно и вегетарианско.  

 

КОЛКО СТРУВА  

Цената на програмата е 129 лв  на седмица. 

За деца посещавали занятия в МАТЕРИКА през учебната 2019/2020 - 5% отстъпка от цената. 

При записване и внасяне на сумата за 2 или повече деца от едно семейство - 10% отстъпка от цената. 

При записване и внасяне на сумата за 2 или 3 седмици - 5% отстъпка от цената.

При записване и внасяне на сумата за 4 седмици - 10% отстъпка от цената.

* не е задължително седмиците да са последователни.

* максимална кумулативна отстъпка - 15%

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Подготовка на програмата, спортна, танцова и цялостна анимация;
 • Специално подготвени и адаптирани материали за тематичните игри и занимания през всяка седмица;
 • Арт-материали за приложните ателиета;
 • Материали за творческите еко – работилници;
 • Материали и допълнителни ресурси за сугестопедичните уроци по математика, логика, мнемоника, хуманитарни дисциплини, английски език, вплетени в темите на седмиците;
 • Занятия по флай - йога;
 • 4 обучени преподаватели за работа с деца
 • 2 обучени аниматори за работа с деца ;
 • 6 преподаватели по различни науки, които създават всеки ден ново и различно учебно съдържание, основано на методите сугестопедия, неформално обучение и емпатия , учене чрез преживяване; 
 • Такса за вход в "Еко рай";
 • Лицензиран транспорт до отдалечени местности;
 • Предиобедно прихапване; 
 • Следобедна закуска;

* В цената  не се включва:

 • обяд по желание и по предварително заявено меню в ресторант " Халбата " - 5.00 лв. / ден - за дните от понеделник до четвъртък (в петък децата си носят храна за приготвяне на барбекю в "Еко рай")

 

Можете да заявите Вашето желание за записване на лятна програма в Материка през този линк:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tggCvLpE60636y098e4WKOfm7biuPB5BgLVULxIPVxNURFJHMTBZTE1JQkxQSU0wSFdZVUZPUDY3Ty4u 

 

За допълнителни въпроси, потърсете ни на 0887 925 757 или 0882 953 535.

·    

Офис 1

Варна

бул. "Мария Луиза" 28

+359 887 925757

office@materika.net

Офис 2

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 882 953535

office2@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2015 Materika Foundation. All Rights Reserved.